Gepubliceerd 21 juni 2023

Nieuw kunstwerk aan museumwand

Fotograaf Ap Quist en glaskunstenaar Marry Buiks hebben in opdracht van Het GroeneHartHuys een kunstwerk gemaakt aan de zijkant van de museumwand in de Weeshuisbaan in Bodegraven. In een ijzeren frame is een doek gespannen met een aankondiging van de expositie in het GroeneHartHuys.

Op het doek zijn twee beeldbepalende afbeeldingen voor Bodegraven-Reeuwijk te zien in een groen hart. Het Phoenix-gebouw in Bodegraven en het rotondekunstobject de ‘Verveners’ in Reeuwijk. Het doek is bedoeld om extra aandacht te vestigen op een bepaalde activiteit die er op dat moment in Het Groene HartHuys plaatsvindt en kan steeds vervangen worden. Als men dit wil dan wordt tegen betaling een doek gemaakt en vervolgens geplaatst op de plek van het huidige doek.

Marry Buiks heeft hier nu als eerste gebruik van gemaakt omdat hij samen met zijn achterneef Adriaan Buiks en Dirk van der Vecht momenteel in Het Groene HartHuys exposeert. Op het doek staat het glasobject wat hij van Ap Quist heeft gemaakt. De twee makers van deze wand zijn nu de komende 6 weken zichtbaar te zien in de Weeshuisbaan.

Het Groene HartHuys is geopend op dinsdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.30 uur. De expositie van glas en schilderijen is nog tot en met 25 juli a.s. te zien. De toegang is gratis.

Bron: Persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN