Gepubliceerd 21 juni 2023

Nieuw kunstwerk aan museumwand

Fotograaf Ap Quist en glaskunstenaar Marry Buiks hebben in opdracht van Het GroeneHartHuys een kunstwerk gemaakt aan de zijkant van de museumwand in de Weeshuisbaan in Bodegraven. In een ijzeren frame is een doek gespannen met een aankondiging van de expositie in het GroeneHartHuys.

Op het doek zijn twee beeldbepalende afbeeldingen voor Bodegraven-Reeuwijk te zien in een groen hart. Het Phoenix-gebouw in Bodegraven en het rotondekunstobject de ‘Verveners’ in Reeuwijk. Het doek is bedoeld om extra aandacht te vestigen op een bepaalde activiteit die er op dat moment in Het Groene HartHuys plaatsvindt en kan steeds vervangen worden. Als men dit wil dan wordt tegen betaling een doek gemaakt en vervolgens geplaatst op de plek van het huidige doek.

Marry Buiks heeft hier nu als eerste gebruik van gemaakt omdat hij samen met zijn achterneef Adriaan Buiks en Dirk van der Vecht momenteel in Het Groene HartHuys exposeert. Op het doek staat het glasobject wat hij van Ap Quist heeft gemaakt. De twee makers van deze wand zijn nu de komende 6 weken zichtbaar te zien in de Weeshuisbaan.

Het Groene HartHuys is geopend op dinsdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 16.30 uur. De expositie van glas en schilderijen is nog tot en met 25 juli a.s. te zien. De toegang is gratis.

Bron: Persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN