4 juni 2021

Nieuw kaasproject voor Bodegraven

Als je aan Bodegraven denkt, denk je aan kaas. Met de kaaskoningin, het kaasmuseum, kaaspakhuizen en het kaasmuseum is het zuivelproduct overal terug te vinden in het dorp. Nu heeft het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk ingestemd met de ontwikkeling van het project De Kaashandel. De plannen van dit project bestaan al geruime tijd maar nu lijken ze werkelijkheid te worden.

Foto: Bob Plaizier

De Kaashandel zal het nieuwe thuis worden van het huidige kaasmuseum. Naast het huisvesten van een museum heeft het project nog een andere toekomstige functie: een toeristisch informatiepunt. In samenwerking met stichting Promotie Bodegraven-Reeuwijk zullen ze gaan werken aan een gastvrije ontvangst voor bezoekers en bewoners. Het is de verwachting dat dit meer kansen gaat bieden op het gebied van recreatie en toerisme. Het kan dus zomaar een toeristentrekker worden voor Bodegraven. 

De verwachting is dat de Kaashandel in het najaar de deuren opent. Over de locatie is ook al nagedacht, het project heeft een pand aan het Raadhuisplein op het oog. Midden in het dorp dus. De gemeente zal een deel van de exploitatie- en investeringskosten voor haar rekening nemen. Ook het Ondernemersfonds zal een bijdrage leveren. Binnen afzienbare tijd wordt er een stichting opgericht met als voorzitter Diederik Vergeer van Vergeer Holland. Zoals het er nu uitziet zal Bodegraven dit jaar nog een nieuw kaasmonument rijker zijn, nog een voorbeeld van Bodegraven als echte place to be voor de kaasliefhebbers. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares
Sluit Menu