12 oktober 2020

Niet uitwijken naar kunstgras voorlopig vervelende gevolgen voor WDS

Vrijdag nog net voor het afgelopen weekend kregen de voetbalclubs per e-mail het bericht van de KNVB uit Zeist om verplicht per direct uit te wijken naar kunstgras bij afgelasting van het hoofdveld met natuurgras. Daarmee nam de KNVB wel het risico of de mail bij iedere amateurclub wel op tijd zou doordringen.

Punten in mindering

WDS gelastte in ieder geval afgelopen zaterdag de wedstrijd van het 1e elftal tegen Siveo ’60 af maar week daarbij niet uit naar het kunstgrasveld. Dat heeft nu vervelende gevolgen voor WDS. Het 1e elftal is door de KNVB bestraft met 3 punten in mindering. En ook Hazerswoudse Boys werd voor hetzelfde bestraft.

Veel te laat

Volgens WDS-voorzitter Johan van Eijk was de mail niet direct terug te vinden en is veel te laat (vrijdagavond) verzonden. Verder vindt hij dat de KNVB in gebreke is gebleven om het bericht niet op de eigen website te publiceren. Dat was ook zaterdag niet terug te vinden! Dat is nu (maandag 12.07 u.) pas terug te lezen op de eigen site van de voetbalbond. WDS gaat in verweer tegen de opgelegde straf.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu