Gepubliceerd 22 juni 2021

Negen maanden cel voor Wouter R

De politierechter in Den Haag heeft complotdenker Wouter R. veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Dat is te lezen op de website van NOS. Tegen R. was negen maanden onvoorwaardelijk geëist.

Wouter R. heeft volgens de politierechter de grenzen van de vrijheid van meningsuiting overschreden. Hij postte onder andere een video waarin hij de locatie en de tijd noemde dat Van Dissel een prijs van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen zou krijgen, gecombineerd met het geluid van een explosie. Ook beschuldigde hij de gemeente Bodegraven en de advocaat op een online platform van het verzwijgen van zogeheten satanisch-rituele kindermoorden in het verleden.

De uitspraak van het kort geding dat de gemeente heeft aangespannen tegen R. en twee andere deelnemers aan het platform is op 8 juli. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk vindt dat het drietal ‘moet stoppen met het verspreiden van onzin over de begraafplaats in Bodegraven’.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN