9 augustus 2022

Nationaal Hitteplan van kracht tot maandag

Tot en met maandag 15 augustus is het Nationaal Hitteplan van kracht. De maatregelen liggen redelijk voor de hand, Drink genoeg water en neem water mee als je onderweg bent, blijf in de schaduw, houd je huis koel, leg een natte doek in je nek of neem een koud voetbad enz.

Het Nationaal Hitteplan beschrijft welke verantwoordelijkheden verschillende organisaties hebben bij aanhoudende hitte. Zo levert het KNMI informatie aan het RIVM over verwachtte hitte. Vervolgens informeert het RIVM de GGD, brancheorganisaties en het Rode Kruis. Deze organisaties zorgen voor de verdere uitrol van het plan.

De GGD informeert vervolgens de gemeenten, zorginstellingen, scholen en kinderdagverblijven, en burgers via diverse kanalen. Bijvoorbeeld via ggdhm.nl/hitte. Hier vind je informatie over wat je kunt doen om de warme dagen gezond door te komen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, opklaringen en eerst nog buien

De regen is intussen naar het oosten van het land getrokken. Er voor in de plaats zien we wolken en steeds meer opklaringen. In het eerste deel van de ochtend vallen er nog buien. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het westen. Vanmiddag geeft de thermometer 17°C aan. Vannacht een afwisseling van wolken en opklaringen. Met 12°C wordt het niet koud.

Zondag ziet er beter uit. Het is wisselend bewolkt en opklaringen. Het blijft vrijwel droog. De zwakke tot matige wind zit in de westhoek. Het kwik loopt op naar 17°C.

Foto: Weermagazine Eerst nog buien

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu