Gepubliceerd 9 augustus 2022

Nationaal Hitteplan van kracht tot maandag

Tot en met maandag 15 augustus is het Nationaal Hitteplan van kracht. De maatregelen liggen redelijk voor de hand, Drink genoeg water en neem water mee als je onderweg bent, blijf in de schaduw, houd je huis koel, leg een natte doek in je nek of neem een koud voetbad enz.

Het Nationaal Hitteplan beschrijft welke verantwoordelijkheden verschillende organisaties hebben bij aanhoudende hitte. Zo levert het KNMI informatie aan het RIVM over verwachtte hitte. Vervolgens informeert het RIVM de GGD, brancheorganisaties en het Rode Kruis. Deze organisaties zorgen voor de verdere uitrol van het plan.

De GGD informeert vervolgens de gemeenten, zorginstellingen, scholen en kinderdagverblijven, en burgers via diverse kanalen. Bijvoorbeeld via ggdhm.nl/hitte. Hier vind je informatie over wat je kunt doen om de warme dagen gezond door te komen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN