Gepubliceerd 28 juli 2021

Najaarsmarkt gaat dit jaar ook niet door

Een enorme tegenvaller voor de inwoners van onze gemeente. De najaarsmarkt zal ook dit jaar geen doorgang vinden. De Evenementen Commissie Bodegraven heeft dit in samenspraak met de BOV (Bodegraafse Ondernemings Vereniging) helaas moeten beslissen. Door grote onzekerheden over de coronamaatregelen of nog eventueel nog komende/wijzigende maatregelen kunnen zij zich niet veroorloven nog verdere financiële verplichtingen aan te gaan die niet vallen onder het garantiefonds voor evenementen van de overheid.

Heel veel tijd en energie is door organisatoren en deelnemers hier ingestoken en het is voor hen dan ook een heel zure appel zo vlak voor dit grote jaarlijkse feest deze beslissing te hebben moeten nemen.

Ook een enorme teleurstelling voor de kaaskoningin en haar twee hofdames. Buiten twee leden van de ECB (Evenementen Commissiezijn Bodegraven) zijn alleen de kleermaker en kapper op de hoogte van wie de nieuwe Kaaskoningin en haar hofdames zouden worden. Het is het grootste bewaarde geheim voor alle bewoners in het dorp en dorpen eromheen. Het is een traditie dat  tijdens de optocht de Kaaskoningin en haar hofdames gepresenteerd worden aan het publiek.

Ook de braderie zal geen doorgang vinden.

In overleg met de gemeente zal worden bekeken hoe en wanneer toch nog aandacht besteed kan worden aan dit lokale evenement.

gv

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN