22 november 2021

Najaarsconcert OBK helaas zonder publiek in de kerk

Helaas kon er vanwege het aantal oplopende coronabesmettingen geen publiek aanwezig zijn tijdens het najaarsconcert van OBK, dat na twee jaar weer kon worden gegeven. Maar doormiddel van een livestream kon het publiek afgelopen zaterdag toch meegenieten van het concert.

Najaarsconcert OBK

Het concert startte met de slagwerkgroep. Zij speelde een drietal mooie stukken o.a. “Mission: Imposible Theme, Shape of You en Boomwhackalacka!”.  Mission: Imposible Theme, een heel mooi themawerk uit  de gelijknamige film Mission Imposible, dit stuk werd met enthousiasme  gespeeld. Het tweede werk, “Shape of You” van “Ed Sheeran” (gearrangeerd door René de Kruijf) is een mooi stuk op de xylofoon en andere melodische slagwerkinstrumenten, begeleid door drums en kleine percussie instrumenten.

Het werk “Shape of You” is een single van de Engelse singer-songwriter Ed Sheeran. De single is afkomstig van het album en werd op 6 januari 2017 uitgebracht. Daarna werd er een luchtig werk  “Boomwhackalacka” gespeeld.

De saxofoongroep speelde een tweetal prachtige stukken, “Tango Impossible – composed and arranged by Tomas Dunker” en “Autumn Leaves – arranged by Thomas H. Graf and re-arranged by Frank Ohm” o.l.v. Frank Ohm. Na de wisseling was het de beurt aan het opleidingsorkest van Muziekvereniging OBK Driebruggen o.l.v. van Frank Ohm. Het opleidingsorkest liet een aantal mooie muziekstukken horen “Hymne à la Nuit” van Jean-Philippe Rameau, “Yellow Mountains” van Jacob de Haan en “From Russia with Love”.

Tussen de bedrijven door werden er ook Jubilarissen gehuldigd zowel uit 2020 als van dit jaar. Thiery Bakker, Aline Koomans vierden hun 12,5 jarig jubileum. Ook Damian Hoogendoorn vierde zijn 12,5 jarig jubileum. En OBK Driebruggen had een jubilaris in het midden namelijk Ed Roelofs die zijn 40 jarig jubileum vierde! Zij kregen uit handen van voorzitter Sietse Zwanenburg, een ZHBM speldje en een Certificaat. Alsmede is er afscheid genomen van Gerda Tuinstra, die ons na 20 jaar verlaat.

Daarna vervolgde het groot orkest van OBK Driebruggen onder leiding van Mark van Mil. Zij speelde een aantal fraaie stukken o.a. “Knoxville-1800, To My Country, Oregon, Postludium (gearrangeerd door Mark van Mil)  Het werk “Postludium” (uit het Latijn: post=na en ludere=spelen) is een instrumentaal naspel. Het woord wordt zowel in kerkmuziek gebruikt als in liederen. Soms komt een postludium als zelfstandige compositie voor, bijvoorbeeld als einddeel van een cyclisch werk of suite.”Het werk werd met veel overgave en concentratie gespeeld! Als afsluiter van het concert werd ‘Radio Oranje Medley” gespeeld.

Voor meer informatie over OBK, kijk op onze website: https://obkdriebruggen.com of  facebookpagina:https://nl-nl.facebook.com/OBKDriebruggen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en opklaringen

Vandaag overheerst de bewolking en kan in eerste instantie de zon nog even schijnen. De zwakke tot soms matige wind kiest voor de zuidhoek. In de middag loopt de temperatuur op naar 11°C.

De nacht verloopt bewolkt. De minimumtemperatuur wordt 7°C.

Zondag levert een bewolkte, somber en natte dag op. Een uitgebreid regengebied zorgt voor een regendag. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu