Gepubliceerd 12 mei 2024

Nacompetitie ontlopen weer moeilijker voor RVC’33

RVC’33 dolf afgelopen zaterdag het onderspit tegen directe concurrent DoCoS. De 1-2 nederlaag heeft vervelende gevolgen voor de Reeuwijk-Dorpers. Uitzicht om nacompetitie te ontlopen is aanzienlijk verkleind en raakten bovendien de 10e plek kwijt. Een plek die in de nacompetitie een gunstige positie oplevert met een thuiswedstrijd en een ronde minder.

● Niels van der Meer probeert twee tegenstanders te ontwijken. Hij bracht met de 1-2 nog even hoop voor RVC'33 voor een beter resultaat.
● Niels van der Meer probeert twee tegenstanders te ontwijken. Hij bracht met de 1-2 nog even hoop voor RVC’33 voor een beter resultaat.

Goed begin

Voor RVC’33 was de wedstrijd tegen DoCoS nog een kans pakken nacompetitie te ontlopen. RVC’33 kletste er dan ook meteen boven op. DoCoS wist daar meteen niet een antwoord op te vinden. De kansen in die fase waren voor RVC’33. Zo kopte Jona van Egmond in de 12e min. maar net naast en was er ook een goeie kans voor Niels van der Meer. Na zo’n 25 minuten kwam DoCoS beter in de wedstrijd en overleefde RVC’33 maar net een scrimmage in eigen strafschopgebied. Een goeie redding van de RVC-goalie Stefan van der Meer in de 44e min. was nodig om DoCoS opnieuw van een voorsprong af te houden.

● RVC-verdediger Zanzibar Booy rost de bal weg.

Minder uit de startblokken

In de 2e helft kwam RVC’33 veel minder uit de startblokken. DoCoS kreeg qua balbezit meer de regie van de wedstrijd in handen. RVC’33 kwam er aanvallend nauwelijks aan te pas. De terugval kreeg gevolgen in de 68e minuut. Martijn Guyt ontsnapte door de RVC-defensie. Omzeilde de uitgelopen Stefan van der Meer voor de Leidse openingstreffer: 0-1.

● Mark Sluijs stoomt het middenveld over.
● Mark Sluijs stoomt over het middenveld.

Cruciale foute beslissing

In de 75e minuut viel de 0-2 die scheidsrechter Van der Laan nooit had mogen toekennen. De leidsman die vaak veel te ver van de spelsituaties bleef, kende DoCoS een doelpunt toe terwijl hij zelf niet heeft kunnen waarnemen of de bal wel of niet de doellijn had gepasseerd. Vanuit zijn positie halverwege de helft van RVC’33 was dat onmogelijk.

Nog spannend

De onterechte 0-2 leek de genadeklap voor RVC’33. Echter in de 82e min. richtte het zich toch nog even op, toen Niels van der Meer met een schot vanaf de zijkant via de binnenkant van de paal de bovenhoek vond: 1-2. Het gaf RVC’33 ineens weer een boost om de Leidenaren in de slotfase nog de stuipen op het lijf te jagen. Ondanks een tweetal kansen van Rens Mathot leverde dat niet de gelijkmaker op.

● Voor de wedstrijd trok scheidsrechter Van der Laan al de aandacht, toen hij wittere lijnen wenste. Dus kwam Joop Droog ook nog in actie met z’n lijnentrekker.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN