Gepubliceerd 19 oktober 2022

Naam nieuwe burgemeester wordt 31 oktober bekend gemaakt

De benoeming van een nieuwe burgemeester voor Bodegraven-Reeuwijk ligt op schema: op maandag 31 oktober wordt in een speciale extra raadsvergadering de naam van de geselecteerde kandidaat bekend gemaakt. Voor de functie hebben zich 21 sollicitanten gemeld. Onder hen 7 vrouwen en 14 mannen, in leeftijd variërend van 33 tot 62 jaar. Elf werken in het openbaar bestuur, de rest overwegend in het bedrijfsleven.

De speciale vertrouwenscommissie, samengesteld uit de acht fracties uit de gemeenteraad, heeft gesprekken gevoerd met de belangstellenden. Zij doen een voorstel aan de gemeenteraad, dat vervolgens wordt voorgelegd aan de commissaris der koning Jaap Smit, die formeel de benoeming aanvraagt bij de kroon. Gebruikelijk is dat twee namen worden voorgelegd, waarbij de nummer een de voorkeur heeft van de vertrouwenscommissie.

Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester begin januari in functie treedt: waarnemer Erik van Heijningen heeft van meet af aan verkondigt dat hij eind december 2022 vertrekt. Hij neemt de honneurs waar sinds het afscheid van Christiaan van der Kamp, die per 1 september 2021 vrijwillig is vertrokken.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN