Gepubliceerd 3 januari 2024

Na de winterstop valt nog veel goed te maken voor de voetbalclubs in de A-categorie

Het voetbalseizoen 2022-2023 was in de A-categorie voor de clubs in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk niet echt om vrolijk van te worden. RVC’33, CVC Reeuwijk en WDS degradeerden roemloos naar een lager niveau. En heel onverwacht onderging ESTO op de valreep ook nog het zelfde lot. De huidige competitie die bijna halverwege is met nog steeds een verscherpte degradatie, lijkt er niet veel beter op te worden. We maken de balans op na 11 speelronden voordat de competitie op 20 januari wordt hervat.

3e Klasse A

In de 3e Klasse A staat RVC’33 met 11 punten op de 11e plaats in de gevarenzone. RVC’33 heeft voorin een spitsenprobleem. Er worden te weinig doelpunten gemaakt. Met 9 treffers maakte RVC’33 het minste aantal doelpunten tot dusverre in de 3e klas. Om directe handhaving te verwezenlijken moeten de Reeuwijk-Dorpers nog stijgen naar de veilige 9e plek. En dan moet nog een achterstand van 6 punten worden overbrugd.

● Weet RVC’33 zich nog uit de gevarenzone te werken?

ESTO maakt de kampioensaspiraties nog lang niet waar. Het staat momenteel op de 9e plek met 17 punten en dat is net boven de gevarenzone een plek die RVC’33 nog hoopt te bereiken. De achterstand op de verrassende koploper Aarlanderveen is voor ESTO met 6 punten te overzien. Toch is het oppassen voor ESTO als de wisselvalligheid zich voortzet. En op de valreep nog in de gevarenzone belanden – zoals vorig seizoen en dat liep slecht af – zal ESTO toch wel willen voorkomen.

4e Klasse B

Net als vorig seizoen verkeert CVC Reeuwijk in het huidige seizoen opnieuw in zwaar weer. Een groot deel van de vernieuwde selectie loopt op de tenen voor directe handhaving in de 4e klas. De Reeuwijk-Bruggers staan diep in de gevarenzone op de 12e plaats met slechts 6 punten. De veilige 9e plek staat met 10 punten achterstand nog ver uit het zicht. CVC moet ook nog oppassen niet naar de directe degradatieplekken 13 en 14 af te zakken. Dit gevaar ligt levensgroot op de loer.

● Is CVC Reeuwijk volgend seizoen ook nog 4e klasser?

Voor Rohda’76 lijkt tot nog toe het huidige seizoen op vele andere van de laatste tijd. Wisselvalligheid weten de blauwwitten maar niet van zich af te schudden waardoor de al zo lang gehoopte promotie naar de 3e klas weer niet lijkt te gaan lukken. Het zou overigens nog wel kunnen want de achterstand op koploper Groeneweg is 6 punten. Rohda’76 staat nu 7e met 18 punten en dat is dan weer net 2 plekken boven de gevarenzone. Het is daarom sowieso zaak punten blijven pakken.

5e Klasse B

WDS doet goed mee in de 5e klas. Dat mag je eigenlijk wel verwachten van een gedegradeerde 4e klasser. WDS staat momenteel 4e met 21 punten en heeft 2 punten achterstand op koploper Bolnes. Dat betekent dat de Driebruggenaren volop kansen hebben om de 5e klas weer te ontstijgen.

Ondanks het aantrekken van een aantal spelers blijft De Rijnstreek onder in de staart van de 5e klasse B hangen. De Rijnstreek krijgt nog teveel doelpunten tegen. Dat zijn er 38 in 9 wedstrijden. Het heeft wel in Ringo van den Berg een doelpuntenmaker. Hij maakte er al 9. De Rijnstreek staat met 5 punten 11e en voorlaatste. De ploeg heeft wel in zich om een hoger gerangschikte ploeg te verrassen.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN