Gepubliceerd 22 januari 2023

Na 2 jaar afwezigheid weer Kakofonie in De Brug

De 28e editie van het kapellenfestival Kakofonie zal worden gehouden op zaterdag 28 januari in Zalencentrum de Brug in Reeuwijk. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. De afgelopen twee jaar kon het festival vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan maar het is met 14 deelnemende kapellen weer helemaal terug.

14 deelnemers
Van heinde en verre komen de feestorkesten weer naar Reeuwijk, om hun muzikale kunnen te tonen. Dit jaar met maar liefst zes nieuwe kapellen: De Batenbouwers uit Nieuwegein, De Blaasknarren uit Den Haag, de Duveldragers uit Hoorn, Nu Je Er Toch Band uit Nieuw-Vennep, Dameskapel Rataplan 2.0 uit Dordrecht en SHE’s uit Udenhout.

Maar ook weer 4 kapellen die de Kakofoon al eens mee naar huis namen; Bar Gebeure uit Dordrecht (2014), De Blaaskaken uit Boskoop (2019), De Chica’s uit Prinsenbeek (2020) en WildeBRAZZ uit Gouda (2012 en 2016). En natuurlijk is de Goudse kapel De Waaghalzen weer van de partij, maar ook De Fluutjes uit Bussem, De Gespleten Klomp uit Leiden en The Rolling Tones uit Dordrecht die meededen aan eerdere edities van Kakofonie. Allemaal muzikale gezelschappen die garant staan voor een fantastische feestavond.

Gratis toegang
Veel liefhebbers van blaas- en feestmuziek weten elk jaar het Kapellenfestival Kakofonie in Reeuwijk te vinden, maar de organisatie hoopt ook nieuwe bezoekers aan te trekken. De toegang is gratis, dus de drempel om even binnen te lopen en de sfeer te proeven tijdens het festival is zo laag mogelijk gehouden. Wie weet, vind je het wel zo leuk, dat je blijft hangen om te genieten van de muziek, de gezelligheid en de sfeer die bij dit festival hoog in het vaandel staan.

Goed doel
Elk jaar steunt Kakofonie een goed doel met een sociale achtergrond. Ondanks dat het festival tijdens de corona-periode niet doorging, is deze traditie in ere gehouden en is er i.v.m. het 50-jarig bestaan van
De Klup € 500,- gedoneerd (€ 10,- voor elk jaar dat De Klup bestaat) aan de door Marianka Peters gestarte crowdfundingsactie van de de Goudse Post voor de realisatie van een speelzolder in de Kluphoeve.

Meer informatie over het festival kunt u vinden op de website www.kapellenfestival.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN