Gepubliceerd 26 september 2022

Musical Water en Vuur vrijdag in première

De musical Water en Vuur gaat op vrijdag 30 september in première in het Evertshuis. Een verhaal over het prinselijk hoofdkwartier bij Bodegraven, met veel lokale spelers.

In de musical probeert de 21 jarige prins Willem III het Franse leger tegen te houden vanuit zijn hoofdkwartier achter de waterlinie. Boeren komen tijdens dit Rampjaar in opstand tegen het onderwater zetten van hun weiden en een Nieuwerbrugs meisje wordt verliefd op een soldaat. Een waargebeurd, lokaal verhaal in een romantisch jasje.

Schrijver en regisseur Michiel van de Burgt komt net als choreograaf Sharon Slachter uit Nieuwerbrug. Daarnaast komt ook een groot deel van de spelers uit Bodegraven-Reeuwijk.

Na twee voorstellingen in Bodegraven gaat het verhaal over ‘ons’ hoofdkwartier op tournee langs de waterlinie. Dus tot in Gorinchem zal men zien wat er tijdens het rampjaar 1672 gebeurde in Bodegraven en Nieuwerbrug.

Kijk voor meer informatie op www.musicalwaterenvuur.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN