Gepubliceerd 12 januari 2024

Museum koopt werk van fotograaf Khalid Amakran

Museum Gouda is het eerste museum dat werk van fotograaf Khalid Amakran aankoopt. Amakran is sinds 2016 actief om zichzelf en anderen die zich ongehoord en ongezien voelen een stem te geven.

Khalid Amakran en bezoekers namens het Moslim Archief in Museum Gouda. Foto door Fred Ernst.

De afgelopen periode ontving het museum allerlei groepen rondom de thema’s identiteit, cultuur en wat het betekent om je ergens thuis te voelen. Thema’s die centraal stonden in de tentoonstelling Bnadem, die 7 januari jl. is beëindigd. Veel groepen werden rondgeleid door Amakran en gingen in gesprek over wat het betekent om te worstelen en wortelen in nieuwe grond.

Museum Gouda zegt het belangrijk te vinden om als stadsmuseum blijvend aandacht te besteden aan het historisch erfgoed van Gouwenaars met Marokkaanse roots.

Tekst: Bianca Verzijl
Bron: Persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN