Gepubliceerd 3 mei 2024

Museum Gouda trakteert op 150 jarige jubileum

Op 12 mei viert het museum feest omdat het op de kop af 150 jaar bestaat. Het museum is die dag gratis geopend voor alle bezoekers en de bezoekers worden in de museumtuin getrakteerd op een heerlijk ijsje.

Dit ijsje is onderdeel van de nieuwe expositie. De expositie is een eerbetoon aan IJssalon Italia en de eigenaar Danilo Agnoli, die op 25 januari 2024 op 79-jarige leeftijd overleed.

Gouds bruidspaar in de IJssalon Italia in 1994

Iedereen in Gouda kende Danilo van Italia en koestert de herinnering aan de familie Agnoli en hun heerlijke ijs. De zaak lag in hartje binnenstad en op enkele tientallen meters van het stadhuis. Wie daar trouwde, kon in trouwpak of bruidsjurk zo doorlopen naar Italia, waar de eigenaar voor de bruid en bruidegom al een gratis ijsje klaar had staan.

Deze iconische ijssalon opent als onderdeel van de expositie tijdelijk weer zijn deuren aan de Oosthaven. Met de originele stoelen en tafels, ijscoupes en natuurlijk de bekende neonreclames ziet het er als van ouds uit.

Van 9 mei t/m 27 oktober is het museum geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie museumgouda.nl
Tekst: Bianca Verzijl
Foto: Ton Bennemeer

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, zon en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke noordwestenwind bij een temperatuur van 16°C.

In de middag opklaringen en een enkele bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht brede opklaring en later kans op een bui. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zaterdagochtend wolken en zonnige momenten. De zwakke wind is noord tot noordwest. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond wolken, opklaringen en een enkele stevige bui. De zwakke wind waait uit het noordwesten. De temperatuur loopt op naar 20°C.

De nacht verloopt vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Zondag een mix van wolken, opklaringen en buien. Bij een noordwestenwind geeft de thermometer in de middag 20°C aan.

Foto: De Betuwe fotograaf Zon en wolken

 

MEEST BEKEKEN