Gepubliceerd 23 maart 2024

Motorverbod Meije blijft van kracht

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk meldt dat het motorverbod in de Meije van kracht blijft. Het motorverbod geldt van 1 april tot 1 oktober van 9.00 tot 18.00 uur. De reden voor dit verbod is dat de verkeersveiligheid voor weggebruikers beter kan worden gewaarborgd op de smalle weg van de Meije.

In 2022 heeft motorrijdersorganisatie MAG een bezwaarschrift tegen het verkeersbesluit ingediend bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente heeft het bezwaar overwogen, maar besloot toch dat de geslotenverklaring van kracht blijft.

De MAG ging in beroep, waarop de rechter besloot dat de gemeente het bezwaar opnieuw moet overwegen en onderbouwen. De gemeente heeft in de procedure contact met de motorrijdersorganisatie MAG. Het oorspronkelijke verkeersbesluit van het motorenverbod blijft geldig, wat betekent dat de afsluiting in het weekend en op feestdagen van kracht is.

Bron Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Tekst Anneke Bekker

Klik hier voor verkeersbesluit gemeente Woerden
Klik hier voor verkeersbesluit Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN