Gepubliceerd 30 april 2024

Motorrijders Actie Groep vraagt voorlopige voorziening tegen inrijverbod Meije

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk moet een nieuw besluit nemen over het bezwaar van Motorrijders Actie Groep (MAG), dat zij hebben ingediend tegen het verkeersbesluit dat geldt in De Meije. Het door de gemeente in 2022 ingestelde inrijverbod voor motoren, voor het Bodegraafse gedeelte van de Meije, had beter onderbouwd moeten worden, oordeelde De Raad van State afgelopen najaar.

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de geslotenverklaring in stand te laten, omdat de voordelen voor de bewoners van de Meije hiervan zwaarder wegen dan de nadelen die gelden voor motorrijders. Veiligheid en bescherming van de verschillende weggebruikers staan hierbij voorop. De MAG heeft laten weten dat zij nogmaals in beroep gaan bij de rechtbank en daar ook een verzoek om een voorlopige voorziening hebben ingediend.

Lees hier de uitspraak van de rechter.

Lees ook Bezwaar motorrijders tegen motorverbod Meije is gegrond | BR6 Nieuws

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN