21 oktober 2022

Motie WKO unaniem aangenomen

De motie die afgelopen donderdag is ingediend door Burgerbelangen, Lokaal Liberaal, VVD en D66 over het haperende WKO systeem in Weideveld, is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. In de motie wordt gevraagd om binnen een redelijke termijn Eteck op te dragen om aan de minimale prestatie-eisen te voldoen en als er niet aan wordt voldaan, de dwangsommen op te leggen zoals is bepaald in artikel 7.5.3 van de overeenkomst.

Robin Borg BBR dient 20 oktober 22 motie WKO in

Er is nog geen overeenstemming tussen de gemeente en Eteck over de waarde van de parameters waaraan voldaan moet worden. De wethouder verwacht niet dat die overeenstemming er snel zal komen. Hij vindt dat het juridisch gesteggel niet eeuwig kan duren en wil daarom wel doorpakken en de motie uitvoeren.

Wethouder Robin Kersbergen vertelde dat de eerste meting die onlangs is uitgevoerd niet representatief bleek te zijn, omdat het systeem de dag voor de meting door Eteck is gespoeld.

Wethouder Kersbergen reageert 20 oktober 22 op motie WKO
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu