Gepubliceerd 27 januari 2023

Motie van treurnis vanwege te weinig communicatie over WKO

Een motie van treurnis tegen wethouder Robin Kersbergen in de gemeenteraad is verworpen. Oppositiepartijen BBR, LLBR, PvdA, CU en Gl dienden deze motie in om zijn rol in het zogenaamde WKO-dossier in Weideveld.

Bewoners daar klagen al jaren over het Warmte-Koude-Opslag systeem dat zij noodgedwongen moeten accepteren. Het systeem functioneert slecht en toont regelmatig haperingen. Leverancier Eteck wordt verweten geen verbeteringen door te voeren. De bewoners voelen zich in de kou gezet. De gemeente probeert de impasse te doorbreken en overweegt een juridische strijd als het niet tot een minnelijke schikking komt.

Het onderzoek naar de feiten duurt echter (veel) langer dan de raad wenselijk acht. De indieners van de motie van treurnis oordelen dat Kersbergen onvoldoende informatie deelt en zich niet houdt aan eerder moties om vaart te brengen in het traject.

Het debat duurder ruim een uur, maar al snel werd duidelijk dat de coalitiegenoten CDA, VVD, SGP en D66 de wethouder blijven steunen. De motie werd verworpen met dertien tegen elf stemmen. Wethouder Kersbergen, die zijn excuses aanbood omdat hij de complexiteit van het dossier heeft onderschat, beloofde wel zijn stinkende best te blijven doen tot een oplossing te komen.

Het complete debat is uitgezonden door BR6 en kan worden teruggezien in het Raads Informatiesysteem via deze link. Hier een korte maar relevante samenvatting van het debat:

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN