Gepubliceerd 6 december 2022

Motie Bodegravenboog aangenomen in Tweede Kamer

De motie over de Bodegravenboog van Van der Molen (CDA), Koerhuis (VVD,) Van der Graaf (CU), Stoffer (SGP) en Van Ginneken (D66), is afgelopen dinsdag aangenomen in de Tweede Kamer. In de motie wordt het kabinet opgeroepen om een bod van 10 miljoen euro van de regio voor de Bodegravenboog serieus te bezien en daarbij een werkende parallelstructuur inclusief extra op- en afrit bij Bodegraven mee te nemen. En om in overleg met provincie en gemeente een routekaart op te stellen om binnen drie jaar een veilige ongelijkvloerse fietsoversteek over of onder de op- en afritten van de N11 bij Bodegraven te realiseren.

Aansluiting N11 A12


Het regionale samenwerkingsverband Beter Bereikbaar Gouwe had de Tweede Kamer op 9 november een brandbrief gestuurd over de onveilige situaties die ontstaan bij Bodegraven-Reeuwijk door de slechte verbinding tussen de N11 en A12 richting Gouda. Op 25 november vond een werkbezoek plaats in Bodegraven met Kamerleden en Statenleden om het knelpunt aan te kaarten en te bespreken en op 28 november werd de motie ingediend en op 6 december in stemming gebracht.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN