6 december 2022

Motie Bodegravenboog aangenomen in Tweede Kamer

De motie over de Bodegravenboog van Van der Molen (CDA), Koerhuis (VVD,) Van der Graaf (CU), Stoffer (SGP) en Van Ginneken (D66), is afgelopen dinsdag aangenomen in de Tweede Kamer. In de motie wordt het kabinet opgeroepen om een bod van 10 miljoen euro van de regio voor de Bodegravenboog serieus te bezien en daarbij een werkende parallelstructuur inclusief extra op- en afrit bij Bodegraven mee te nemen. En om in overleg met provincie en gemeente een routekaart op te stellen om binnen drie jaar een veilige ongelijkvloerse fietsoversteek over of onder de op- en afritten van de N11 bij Bodegraven te realiseren.

Aansluiting N11 A12


Het regionale samenwerkingsverband Beter Bereikbaar Gouwe had de Tweede Kamer op 9 november een brandbrief gestuurd over de onveilige situaties die ontstaan bij Bodegraven-Reeuwijk door de slechte verbinding tussen de N11 en A12 richting Gouda. Op 25 november vond een werkbezoek plaats in Bodegraven met Kamerleden en Statenleden om het knelpunt aan te kaarten en te bespreken en op 28 november werd de motie ingediend en op 6 december in stemming gebracht.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu