1 april 2021

Mogen wij (coronaproof) met u wandelen?

Heeft u vandaag al een ommetje gemaakt?! De Buurtsportcoaches doen dit graag met jou!

Vindt u het zelf lastig om te (starten met) wandelen? Maakt u steeds uitzonderingen om niet te hoeven wandelen?  Maak een afspraak om te gaan wandelen met de Buurtsportcoaches! Zij staan voor u klaar om die drempels weg te nemen.

Samen wandelen

Iedere donderdagochtend vanaf 1 april (geen grap!) zijn er mogelijkheden om, één op één of in groepjes (maximaal 4 personen) 20 minuten te wandelen met een Buurtsportcoach vanaf het Evertshuis te Bodegraven. We gaan gezellig samen stappen, op uw niveau. Dit geeft u de kracht om een volgende keer zelf te wandelen! De wandeling met de Buurtsportcoach is gratis. Wij trekken onze wandelschoenen vast aan! Aanmelden kan via de website: www.senw-br.nl/ommetje.

Eén op eén wandelen

Mocht u toch liever iemand hebben om mee te wandelen, kunt u zich aanmelden voor een ‘wandelmaatje’. De Buurtsportcoaches gaan dan op zoek naar een geschikte wandelpartner. Op de website kan je je gegevens en voorkeuren achterlaten waarna een Buurtsportcoach contact met u opneemt. U kunt zich aanmelden via www.senw-br.nl/wandelmaatje.

Wandel tijdens je werkdag donderdag 8 april

Ook tijdens een werkdag is het ontzettend belangrijk om even een ommetje te maken. Op 21 januari deden we al mee aan de “Zitloze werkdag” en wonnen we een sta/zit bureau. Op donderdag 8 april doet SenW mee aan de landelijke Wandel tijdens je Werk-dag. Wandelen is niet alleen goed voor de lichamelijke fitheid, maar ook voor je brein. Het werkt stress verlagend en het verhoogt de (werk)productiviteit. Doen jullie ook allemaal mee?

Nog niet overtuigd?!

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder vertelt in een video van Wandelnet hoe belangrijk wandelen tijdens je werkdag is. Doe mee of doe alvast de test Welk type thuiswerkwandelaar ben jij?

https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021

https://werkeninbeweging.nl/thema/wandelen/

https://www.wandelnet.nl/wandel-tijdens-je-werk-dag-2021

0 Shares
Sluit Menu