Gepubliceerd 12 mei 2021

Mogelijk appartementen op plek Chinees Restaurant

Er bestaat een kans dat het pand waar Chinees specialiteitenrestaurant Jade Garden zich bevindt gesloopt gaat worden. Op deze locatie zou dan een nieuw gebouw moeten verrijzen met referenties aan het huidige pand. De horecafunctie zal dan verdwijnen en in het pand zou er ruimte komen voor appartementen. Dit alles blijkt uit de raadsinformatiebrief van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 april.

Foto: Bob Plaizier

Vooropgesteld, het is nog niet zeker dat de sloop daadwerkelijk plaats gaat vinden. Het college heeft immers alleen nog maar ingestemd met het onderzoeken van de haalbaarheid van de plannen voor de mogelijke sloop en nieuwbouw. Een sloopvergunning is dan ook nog niet verleend maar dat is wel de bedoeling van de eigenaar. Een belangrijk onderdeel van het onderzoeken van de haalbaarheid van het plan is het participatie-traject, oftewel de inbreng van de omwonenden. Het pand bevindt zich aan de Julianastraat 15, recht tegenover het station.

Eigenaar van het pand aan de Julianastraat is Margo van den Oudenrijn Vastgoed. Eerder is door haar al gebruik gemaakt van de gevelsubsidie om meerdere panden in het centrum van Bodegraven op te knappen. Volgens Van den Oudenrijn is het een verrijking voor het dorp als er wat gebeurd met het pand. Wel geeft ze aan dat het plan zich nog in de beginfase bevindt, er is dus nog niks bekend over wat voor appartementen er in de mogelijke nieuwbouw zullen komen. Met het participatie-traject zijn wel al stappen gezet volgens van den Oudenrijn. Volgens haar zijn de omwonenden grotendeels op de hoogte van de mogelijke plannen. De reacties van deze omwonenden op de plannen zijn volgens Van den Oudenrijn positief. Maar of het zover gaat komen is nog niet zeker, het staat immers allemaal nog in de kinderschoenen. 

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN