Gepubliceerd 14 november 2023

Moerasnatuur in De Meye vormt geen bedreiging

De boeren in De Meye kunnen gerust zijn. De drie nieuwe natuurterreinen die daar worden aangelegd zullen hun agrarische bedrijfsvoering niet gaan dwarsbomen, verzekert de provincie Zuid-Holland. Twee terreinen met moerasnatuur, komen aan de zuidwestkant van de Nieuwkoopse Plassen. Het derde terrein, vochtig hooiland, krijgt de grens met de blauwgraslanden van Staatsbosbeheer.

De agrariërs vreesden bij hun bedrijfsvoering last te gaan ondervinden van de bijbehorende strenge milieueisen. Gedeputeerde Staten heeft laten weten dat het hier gaat om Natuurnetwerk Nederland terreinen waar minder strenge eisen gelden, waardoor duurzame landbouw en natuur met elkaar in evenwicht gebracht kunnen worden.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN