Gepubliceerd 14 november 2023

Moerasnatuur in De Meye vormt geen bedreiging

De boeren in De Meye kunnen gerust zijn. De drie nieuwe natuurterreinen die daar worden aangelegd zullen hun agrarische bedrijfsvoering niet gaan dwarsbomen, verzekert de provincie Zuid-Holland. Twee terreinen met moerasnatuur, komen aan de zuidwestkant van de Nieuwkoopse Plassen. Het derde terrein, vochtig hooiland, krijgt de grens met de blauwgraslanden van Staatsbosbeheer.

De agrariërs vreesden bij hun bedrijfsvoering last te gaan ondervinden van de bijbehorende strenge milieueisen. Gedeputeerde Staten heeft laten weten dat het hier gaat om Natuurnetwerk Nederland terreinen waar minder strenge eisen gelden, waardoor duurzame landbouw en natuur met elkaar in evenwicht gebracht kunnen worden.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN