Gepubliceerd 27 december 2023

Minder voedselverspilling merkbaar bij voedselbanken

De voedselbanken in Nederland ontvingen dit jaar zo’n 20% minder producten, door de afname van voedselverspilling. Door de supermarkten en bedrijven in de levensmiddelenhandel werd vorig jaar ten opzichte van 2018 17,4 % minder voedsel verspild.

De voedselbanken zijn tegen voedselverspilling, wat ten koste gaat van hun klanten die het voedsel hard nodig hebben. Deze tendens raakt ook het uitgiftepunt Bodegraven, goed voor wekelijks zo’n 50 klanten

De voedselbanken werken samen met het bedrijfsleven in het aanpakken van het dalende aanbod, onder meer door het anders aankijken tegen hun voedselvoorraden. Internationaal wordt gewerkt om voedselverspilling vanaf 2030 met 50% te verminderen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN