Gepubliceerd 15 juni 2023

Minder uren ODMH: bezuiniging 150.000 euro

De gemeente wil de ODMH (Omgevingsdienst Midden Holland), die een groot aantal gemeentelijke taken uitvoert, minder vaak inschakelen. Dit moet een jaarlijkse bezuiniging opleveren van 150.000 euro.

De ODMH voert milieutaken en bouw- en woningtoezichttaken uit. De in Gouda gevestigde organisatie is betrokken bij vergunningverlening, toezicht en handhaving van milieuregels, adviseert en handhaaft bij bouw- en woningtoezicht en ontwikkeling en nuitvoering van duurzaamheidsbeleid.

In de Kadernota waarschuwt het college van B en W dat deze bezuiniging van 5 procent op het aantal af te nemen uren gevolgen kan hebben voor onder meer handhaving.

Bron Kadernota 2024 – 2027
Redacteur Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN