Gepubliceerd 8 oktober 2023

Minder oud papier na introductie JA-JA-sticker

Het college stelt voor om de JA-JA-sticker in te voeren in Bodegraven-Reeuwijk. De JA-JA-sticker geeft aan dat je alleen reclamedrukwerk wilt ontvangen als je hier expliciet toestemming voor hebt gegeven. Mensen met een brievenbus zonder sticker of JA-NEE-sticker krijgen alleen nog het huis-aan-huisblad en geen reclamedrukwerk meer.


De kosten voor het invoeren en faciliteren van de JA-JA-sticker voor inwoners worden geraamd op 25.000 euro. Deze kosten worden gedekt door de Afvalstoffenheffing. Voor de verenigingen die delen in de opbrengst van oud papier en bedrijven die reclamedrukwerk versturen is deze regeling een nadeel. Voor het milieu is het een voordeel.

Het voorstel wordt woensdag 11 oktober besproken in de commissie Bestuur en Financiën.

Tekst Anneke Bekker
Bron: Raadsvoostel Herziening Afvalstoffenverordening en Uitvoeringsbesluit 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN