Gepubliceerd 8 december 2023

Minder mensen verhogen eigen risico

8 december 2023 – In 2024 gaat de zorgpremie weer omhoog, een manier om een lagere zorgpremie te krijgen is door een hoger eigen risico te nemen. Ondanks dat besluit slechts 19,7% om hun eigen risico te verhogen van 385 euro naar 885 euro, dat is 16,3% minder dan vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Independer op basis van een miljoen vergelijkingen. 

Naast het verhogen van het eigen risico, zijn er ook andere manieren om te besparen op de zorgpremie. Zo kan ook overstappen van zorgverzekeraar schelen in de portemonnee.

Mensen met een laag inkomen kunnen zorgtoeslag aanvragen maar die toeslag is in 2024 niet voldoende om de premie te betalen. Dit blijkt uit een analyse van Poliswijzer.nl.

Tekst: Ryan Koster
Bron: https://www.independer.nl/zorgverzekering/info/eigen-risico/onderzoek-2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN