23 juni 2022

Mijnklimaatpartij vraagt 73 hectare te bestemmen voor bos

Mijnklimaatpartij vraagt of de gemeenteraad 73 hectare grond wil bestemmen voor bos. Op die oppervlakte kunnen volgens Martien Kromwijk, die afgelopen woensdag de gemeenteraad toesprak namens mijnklimaatpartij, 200.000 bomen worden geplant. Ook vroeg hij aandacht voor het minder kappen van bomen.

Martien Kromwijk spreekt raad toe namens mijnklimaatpartij
De kinderschoentjes symboliseren de volgende generaties


Extra aandacht voor ingezonden brief
De tekst van zijn toespraak is ook te lezen in een ingezonden brief die het college en de gemeenteraad al op 11 mei had bereikt. Door gebruik te maken van het inspraakrecht werd de brief nog eens extra onder de aandacht gebracht van de gemeenteraad en werden er vragen over gesteld.


Half procent C02 reductie
Jacob Biemond van de SGP vroeg bijvoorbeeld wat het effect is op de CO2-reductie. Kromwijk vertelde dat het maar een half procent is volgens de rekenmethode van de ODMH. Maar het gaat er bij mijnklimaatpartij om dat het mensen op een positieve manier aanspreekt. De grote stappen om Co2 te reduceren verwacht Kromwijk van de overheid, zoals de maatregel om wijken van het gas af te koppelen.


Mijnklimaatpartij zoekt investeerders
Meerdere raadsleden vroegen zich af wie de grond, de bomen en het planten gaat betalen. ‘Daar worden investeerders voor gezocht’: zei Kromwijk. Hij vertelde dat mijnklimaatpartij al was benaderd door een houtverwerkingsbedrijf dat een deel van het bos wil betalen. Niet om het hout te verwerken maar om te laten zien dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord wil ondernemen.

Het enige wat van de gemeente gevraagd wordt is om het bestemmingplan te wijzigen zodat een bos is toegestaan. De veronderstelling van Frank Rijkaart (LLB-R) was dat de ingezonden brief nog geagendeerd zou worden in de commissie Ruimte maar volgens het raadsinformatiesysteem is dat niet zo en is de brief voor kennisgeving aangenomen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu