23 juni 2022

Mijnklimaatpartij vraagt 73 hectare te bestemmen voor bos

Mijnklimaatpartij vraagt of de gemeenteraad 73 hectare grond wil bestemmen voor bos. Op die oppervlakte kunnen volgens Martien Kromwijk, die afgelopen woensdag de gemeenteraad toesprak namens mijnklimaatpartij, 200.000 bomen worden geplant. Ook vroeg hij aandacht voor het minder kappen van bomen.

Martien Kromwijk spreekt raad toe namens mijnklimaatpartij
De kinderschoentjes symboliseren de volgende generaties


Extra aandacht voor ingezonden brief
De tekst van zijn toespraak is ook te lezen in een ingezonden brief die het college en de gemeenteraad al op 11 mei had bereikt. Door gebruik te maken van het inspraakrecht werd de brief nog eens extra onder de aandacht gebracht van de gemeenteraad en werden er vragen over gesteld.


Half procent C02 reductie
Jacob Biemond van de SGP vroeg bijvoorbeeld wat het effect is op de CO2-reductie. Kromwijk vertelde dat het maar een half procent is volgens de rekenmethode van de ODMH. Maar het gaat er bij mijnklimaatpartij om dat het mensen op een positieve manier aanspreekt. De grote stappen om Co2 te reduceren verwacht Kromwijk van de overheid, zoals de maatregel om wijken van het gas af te koppelen.


Mijnklimaatpartij zoekt investeerders
Meerdere raadsleden vroegen zich af wie de grond, de bomen en het planten gaat betalen. ‘Daar worden investeerders voor gezocht’: zei Kromwijk. Hij vertelde dat mijnklimaatpartij al was benaderd door een houtverwerkingsbedrijf dat een deel van het bos wil betalen. Niet om het hout te verwerken maar om te laten zien dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord wil ondernemen.

Het enige wat van de gemeente gevraagd wordt is om het bestemmingplan te wijzigen zodat een bos is toegestaan. De veronderstelling van Frank Rijkaart (LLB-R) was dat de ingezonden brief nog geagendeerd zou worden in de commissie Ruimte maar volgens het raadsinformatiesysteem is dat niet zo en is de brief voor kennisgeving aangenomen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu