Gepubliceerd 9 september 2023

Mijnklimaatpartij start vega campagne

Anne-Sophie Biekram van Burgerbeweging Mijnklimaatpartij bracht afgelopen woensdag de gemeenteraad op de hoogte van de vega campagne die is gestart.

Aan alle restaurants is gevraagd om vega-gerechten aan te bieden. De burgerbeweging gaat kookworkshops vega geven. Tijdens de Najaarsmarkt komt er een vega foodtruck bij de klimaatwinkel. De gemeenteraad werd gevraagd om op de gemeentepagina vega-eten te promoten en tijdens recepties vega-producten aan te bieden. Biekram vroeg om gevelreclame voor vlees en dierlijke producten te verbieden.

Willem Zuyderduyn van Lokaal Liberaal gaf aan dat stapjes maken op weg naar vega wordt gesteund maar een verplichting te ver vindt gaan. Johan Langelaar van de CU wil graag weten hoe andere gemeenten met een reclameverbod voor vlees omgaan omdat het een hele keten raakt.

De tekst van de inspraak is hier te lezen.

Verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN