Gepubliceerd 9 september 2023

Mijnklimaatpartij start vega campagne

Anne-Sophie Biekram van Burgerbeweging Mijnklimaatpartij bracht afgelopen woensdag de gemeenteraad op de hoogte van de vega campagne die is gestart.

Aan alle restaurants is gevraagd om vega-gerechten aan te bieden. De burgerbeweging gaat kookworkshops vega geven. Tijdens de Najaarsmarkt komt er een vega foodtruck bij de klimaatwinkel. De gemeenteraad werd gevraagd om op de gemeentepagina vega-eten te promoten en tijdens recepties vega-producten aan te bieden. Biekram vroeg om gevelreclame voor vlees en dierlijke producten te verbieden.

Willem Zuyderduyn van Lokaal Liberaal gaf aan dat stapjes maken op weg naar vega wordt gesteund maar een verplichting te ver vindt gaan. Johan Langelaar van de CU wil graag weten hoe andere gemeenten met een reclameverbod voor vlees omgaan omdat het een hele keten raakt.

De tekst van de inspraak is hier te lezen.

Verslaggever Anneke Bekker

PlayPlay
0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN