Gepubliceerd 16 juni 2023

Mijnklimaatpartij gaat vega promoten

Elk huishouden kan een bijdrage leveren aan de Co2 reductie door minder vlees en zuivel te eten. De burgerbeweging Mijnklimaatpartij heeft tijdens een meet-up in juni allerlei manieren bedacht om vegen onder de aandacht te brengen zonder dat mensen zich terechtgewezen voelen.

Zo gaat de beweging aan de slag om workshops vega-koken te organiseren. Tijdens de najaarsmarkt zal er bij de Klimaatwinkel in de Prins Hendrikstraat een vega foodtruck komen.

Aan restaurants binnen de gemeente zal gevraagd worden hun menukaart aan te passen, zodat op de eerste pagina voortaan eerst de vega-gerechten worden gepresenteerd, en daarna pas de andere keuzes. Volgend jaar is de optie zelfs om standaard iedere week de vega-vrijdag te introduceren, wat ook nog een bijzondere marketing voor de horeca in onze gemeente zou betekenen.

Bij de Gemeenteraad zal bij de komende inspraak gevraagd worden hierin ook mee te doen, en bij maaltijden en recepties nog uitsluitend of toenemend vega gerechten te presenteren. Bovendien zou in navolging van andere gemeenten reclame voor vlees in de openbare ruimte verboden kunnen worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN