Gepubliceerd 16 juni 2023

Mijnklimaatpartij gaat vega promoten

Elk huishouden kan een bijdrage leveren aan de Co2 reductie door minder vlees en zuivel te eten. De burgerbeweging Mijnklimaatpartij heeft tijdens een meet-up in juni allerlei manieren bedacht om vegen onder de aandacht te brengen zonder dat mensen zich terechtgewezen voelen.

Zo gaat de beweging aan de slag om workshops vega-koken te organiseren. Tijdens de najaarsmarkt zal er bij de Klimaatwinkel in de Prins Hendrikstraat een vega foodtruck komen.

Aan restaurants binnen de gemeente zal gevraagd worden hun menukaart aan te passen, zodat op de eerste pagina voortaan eerst de vega-gerechten worden gepresenteerd, en daarna pas de andere keuzes. Volgend jaar is de optie zelfs om standaard iedere week de vega-vrijdag te introduceren, wat ook nog een bijzondere marketing voor de horeca in onze gemeente zou betekenen.

Bij de Gemeenteraad zal bij de komende inspraak gevraagd worden hierin ook mee te doen, en bij maaltijden en recepties nog uitsluitend of toenemend vega gerechten te presenteren. Bovendien zou in navolging van andere gemeenten reclame voor vlees in de openbare ruimte verboden kunnen worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke wind is zuidoost. De thermometer geeft 1°C aan.

In de middag wolken en opklaring. De matige wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 4°C.

In de nacht lichte regen bij een minimumtemperatuur van 2°C.

Vrijdag bewolkt weer met in de ochtend wat regen. De zwakke tot matige wind is zuidoost tot zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

Foto: De Groene wereld

MEEST BEKEKEN