29 december 2022

Middelbaar onderwijs terug naar Bodegraven

Verscheidene schoolbesturen uit omliggende gemeenten zouden geïnteresseerd zijn om in onze gemeente een vorm van middelbaar onderwijs van de grond te tillen. Dit type onderwijs is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar die na de basisschool nog niet kunnen beslissen naar welk soort middelbare school ze kunnen. Het gemeentebestuur onderzoekt de mogelijkheden voor deze zogenoemde uitgestelde schoolkeuze.

In het onlangs onder de noemer Eerlijk aan de slag verschenen collegeprogramma 2022-2026 staat dat de gesprekken in 2023 van de grond moeten komen. In 2024 zal de gemeenteraad hierbij worden betrokken.

Middelbaar onderwijs voor 2013
Middelbaar onderwijs is enkele jaren geleden verdwenen uit Bodegraven met de sluiting van de dependance van het Goudse Antoniuscollege in augustus 2013. Bijna 100 jaar daarvoor, in 1918, begonnen Zusters Francisanessen met uitgebreid lager onderwijs voor meisjes, in 1927 werd die ook opengesteld voor jongens. In de andere kernen van onze gemeente is nooit middelbaar onderwijs aangeboden. Zuster Franciscanessen stonden aan de basis van het onderwijs in Bodegraven. Zij vestigden halverwege de 19e eeuw een pensionaat en een klooster aan de Overtocht.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu