Gepubliceerd 29 december 2022

Middelbaar onderwijs terug naar Bodegraven

Verscheidene schoolbesturen uit omliggende gemeenten zouden geïnteresseerd zijn om in onze gemeente een vorm van middelbaar onderwijs van de grond te tillen. Dit type onderwijs is bedoeld voor kinderen van 10 tot 14 jaar die na de basisschool nog niet kunnen beslissen naar welk soort middelbare school ze kunnen. Het gemeentebestuur onderzoekt de mogelijkheden voor deze zogenoemde uitgestelde schoolkeuze.

In het onlangs onder de noemer Eerlijk aan de slag verschenen collegeprogramma 2022-2026 staat dat de gesprekken in 2023 van de grond moeten komen. In 2024 zal de gemeenteraad hierbij worden betrokken.

Middelbaar onderwijs voor 2013
Middelbaar onderwijs is enkele jaren geleden verdwenen uit Bodegraven met de sluiting van de dependance van het Goudse Antoniuscollege in augustus 2013. Bijna 100 jaar daarvoor, in 1918, begonnen Zusters Francisanessen met uitgebreid lager onderwijs voor meisjes, in 1927 werd die ook opengesteld voor jongens. In de andere kernen van onze gemeente is nooit middelbaar onderwijs aangeboden. Zuster Franciscanessen stonden aan de basis van het onderwijs in Bodegraven. Zij vestigden halverwege de 19e eeuw een pensionaat en een klooster aan de Overtocht.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN