Gepubliceerd 30 december 2022

Meldpunt voor vuurwerkoverlast

De Partij voor de Dieren Zuid-Holland heeft een meldpunt vuurwerkoverlast geopend om de vuurwerkoverlast in kaart te brengen. Overlast doorgeven kan hier.

Fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie Partij voor de Dieren Zuid-Holland, Carla van Viegen: “Een meerderheid van de inwoners heeft meer dan genoeg van het vuurwerk. Mensen en dieren zijn vaak doodsbang en het vervuilt ons milieu enorm! Tradities zijn waardevol, maar het gaat te ver als mensen of dieren eronder lijden. In het belang van dieren, natuur en milieu én onze eigen veiligheid willen we de traditie omvormen naar professionele gemeentelijke vuurwerkshows.”

Volgens de partij veroorzaakt vuurwerk zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen. Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder. Elke jaarwisseling lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaal vuurwerk. Ongeveer de helft van de slachtoffers zijn toevallige voorbijgangers.

Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die grond, lucht en water ernstig vervuilen. Na iedere jaarwisseling moet zo’n drie miljoen kilo extra afval worden opgeruimd. Al deze schade, overlast en vervuiling kost de provincie en de samenleving ook nog eens veel geld.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN