30 december 2022

Meldpunt voor vuurwerkoverlast

De Partij voor de Dieren Zuid-Holland heeft een meldpunt vuurwerkoverlast geopend om de vuurwerkoverlast in kaart te brengen. Overlast doorgeven kan hier.

Fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie Partij voor de Dieren Zuid-Holland, Carla van Viegen: “Een meerderheid van de inwoners heeft meer dan genoeg van het vuurwerk. Mensen en dieren zijn vaak doodsbang en het vervuilt ons milieu enorm! Tradities zijn waardevol, maar het gaat te ver als mensen of dieren eronder lijden. In het belang van dieren, natuur en milieu én onze eigen veiligheid willen we de traditie omvormen naar professionele gemeentelijke vuurwerkshows.”

Volgens de partij veroorzaakt vuurwerk zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen. Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder. Elke jaarwisseling lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaal vuurwerk. Ongeveer de helft van de slachtoffers zijn toevallige voorbijgangers.

Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die grond, lucht en water ernstig vervuilen. Na iedere jaarwisseling moet zo’n drie miljoen kilo extra afval worden opgeruimd. Al deze schade, overlast en vervuiling kost de provincie en de samenleving ook nog eens veel geld.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu