Gepubliceerd 30 december 2022

Meldpunt voor vuurwerkoverlast

De Partij voor de Dieren Zuid-Holland heeft een meldpunt vuurwerkoverlast geopend om de vuurwerkoverlast in kaart te brengen. Overlast doorgeven kan hier.

Fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie Partij voor de Dieren Zuid-Holland, Carla van Viegen: “Een meerderheid van de inwoners heeft meer dan genoeg van het vuurwerk. Mensen en dieren zijn vaak doodsbang en het vervuilt ons milieu enorm! Tradities zijn waardevol, maar het gaat te ver als mensen of dieren eronder lijden. In het belang van dieren, natuur en milieu én onze eigen veiligheid willen we de traditie omvormen naar professionele gemeentelijke vuurwerkshows.”

Volgens de partij veroorzaakt vuurwerk zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen. Ook is deze overlast niet alleen op Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder. Elke jaarwisseling lopen honderden mensen letsel op, meestal door legaal vuurwerk. Ongeveer de helft van de slachtoffers zijn toevallige voorbijgangers.

Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die grond, lucht en water ernstig vervuilen. Na iedere jaarwisseling moet zo’n drie miljoen kilo extra afval worden opgeruimd. Al deze schade, overlast en vervuiling kost de provincie en de samenleving ook nog eens veel geld.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN