5 mei 2021

Meldingen positieve testuitslagen onterecht naar huisarts gestuurd

De GGD Hollands-Midden heeft op maandag 26 april ten onrecht de huisartsen van personen geïnformeerd over de positieve uitslag van een coronatest. Het gaat om de gegevens van personen die tussen 19 april 14.00 uur en 26 april 20.00 uur zijn getest.

Sinds maandag 19 april worden positieve testuitslagen door de GGD’en aan huisartsen doorgegeven via een geautomatiseerde ICT-koppeling. Dit gebeurt alleen wanneer daar toestemming voor is gegeven. Op maandag 26 april bleek dat alle positieve testuitslagen werden doorgezet en de koppeling geen check uitvoerde op de vereiste toestemming. De zogenoemde ‘consent-functie’ bleek niet geactiveerd. Dit is het vinkje waar u expliciet toestemming geeft om uw gegevens te delen met uw eigen huisarts. Na deze ontdekking is dit direct hersteld.

De GGD Hollands Midden kan niet achterhalen welke personen geen toestemming hebben gegeven. De GGD betreurt dat deze procesfout is opgetreden en dat uw gegevens mogelijk onterecht met uw huisarts zijn gedeeld. Sinds maandagavond 26 april worden alleen de positieve uitslagen doorgegeven van personen die hier toestemming voor hebben gegeven.

0 Shares
Sluit Menu