Gepubliceerd 30 augustus 2022

Meijeloop sfeervol loopevenement in de avondzon

De Meijeloop heeft een vaste traditie. Het evenement staat ieder jaar vastgeprikt op de laatste maandagavond in augustus. Ook dit keer verhoogde de avondzon de sfeer. En zo vertrokken afgelopen maandagavond weer vrij veel lopers voor hun afstand. Voor de kids de 2 km en voor de senioren de 6,6 en 15 km.

● Koesterend in de avondzon de start van de 6,6 km.

Ver vooruit

De 6,6 km, eigenlijk een incourante afstand in de atletiek, werd gewonnen door Floyd van Klink. De Nieuwkoper finishte bij de mannen in 21:26 ver voor het hele deelnemersveld uit. Maren Jongeneel uit Woerden werd 2e in 23:55. Derde werd Tim Valentijn uit Linschoten in 24.12. Nathalie Klaassen uit Alphen a/d Rijn kwam in 26:13 als snelste vrouw over de finish.

● Floyd van Klink was bij de mannen een klasse apart op de 6,6 km.
● Nathalie Klaassen op weg naar de finish als snelste vrouw op de 6,6 km.

Eindsprintje

De 15 km ging bij de mannen zoals verwacht naar Brent Pieterse. Echter Marco Versluis uit Ter Aar zat hem dicht op de hielen. De Nieuwkoper moest zelfs nog een eindsprintje trekken om als eerste over de finish te gaan in 50:23. Marco Versluis noteerde 50:24. Tonny Zaal uit Bodegraven werd derde in 55:23. Evita Hoogeveen uit Reeuwijk zegevierde bij de vrouwen.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer en wolken

In de ochtend staat de zon aan de hemel maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidoost De temperatuur is 18*C.

In de middag en vroege avond ruimte voor de zon. De zwakke wind waait uit het zuidoosten. Het kwik loopt op naar 23*C.

In de nacht vrij helder. De minimumtemperatuur wordt 15*C.

Donderdag zonnige perioden maar ook wolkenvelden. De zwakke tot matige wind is zuidwest. De thermometer geeft 20*C aan. 

Foto: Mees Mooi herfstweer

 

MEEST BEKEKEN