Gepubliceerd 1 september 2022

Meijekade mag worden verstevigd volgens Raad van State

Volgens de uitspraak van de Raad van State mag het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden de Meijekade bij Zegveld verstevigen. Het gaat om onder meer het plaatsen van damwanden en het ophogen van de dijken.

Dit zou volgens het waterschap nodig zijn omdat delen van de kade langs de Meije te laag liggen en niet stabiel genoeg zijn. Bewoners maken zich zorgen over de verkeersveiligheid nadat de dijkversterking van de Meijekade is uitgevoerd en hebben een beroepszaak tegen het waterschap ingesteld.

Die is echter verloren omdat de Raad van State stelt dat het waterschap daar niet over gaat maar de wegbeheerder, in dit geval de gemeente Woerden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN