Gepubliceerd 9 juli 2023

Meerderheid wil duurzaamheidsbudget besteden aan juridische kosten WKO

De juridische strijd die de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is aangegaan met Eteck, de leverancier van het niet goed functionerende WKO-systeem, gaat naar verwachting enkele tonnen kosten. De kosten beslaan op dit moment een derde van het duurzaamheidsbudget. De motie van D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie, waarin het college werd opgeroepen om te zoeken naar een ander potje om de kosten uit te betalen en om kritisch te kijken naar een mogelijkheid om de kosten te verlagen, heeft het niet gehaald.

Gemeenteraad 5 juli 2023

Willem Zuyderduyn (LLBR) herinnerde wethouder Robin Kersbergen nog eens aan de motie vreemd, die op 15 februari 2023 werd ingediend door Frank Rijkaart (LLBR). In de motie werd opgeroepen om het contract met Eteck te ontbinden, zodat de inwoners voor een ander systeem (warmtepomp of cv-ketel) en een andere energieleverancier kunnen kiezen. Wethouder Kersbergen kon zich de toezegging niet herinneren en heeft de motie niet besproken tijdens de besloten vergadering.


Die motie die door Frank Rijkaart werd ingediend is op aanraden van Henk van der Smit (SGP) ingetrokken. Het is vanwege de lopende juridische procedure niet handig om in de openbaarheid een tactische strategie te bespreken. Daarom werd voorgesteld om de motie in een besloten vergadering in te brengen.

Gemeenteraad 15 februari 2023 motie vreemd WKO

Wethouder Robin Kersbergen heeft de motie over het ontbinden van het contract met Eteck op 15 februari ontraden.

Gemeenteraad 15 februari 2023

Lees ook Derde duurzaamheidsbudget gaat op aan juridisch getouwtrek WKO | BR6 Nieuws

Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN