Gepubliceerd 25 juni 2023

Meer sociale woningen als grondprijs minder snel stijgt en parkeernorm flexibel is

De woningbouwcorporaties kunnen meer goedkopere woningen bouwen als de gemeente de grondprijzen via een andere systematiek vaststelt dan tot nu toe gebruikelijk is. De huurprijzen stijgen op dit moment minder snel dan de grondprijzen waardoor de corporaties verlies lijden op bouwprojecten.

Om meer woningen te kunnen bouwen willen de corporaties graag flexibele parkeernormen. Als er per woning minder ruimte ingepland hoeft te worden voor parkeren, kunnen er meer huizen gebouwd worden. De norm zou verlaagd moeten kunnen worden als er vlakbij goed openbaar vervoer beschikbaar is.

Het college wil graag weten hoe de gemeenteraad hierover denkt. Maandag is er om 20.00 uur een vergadering ingepland van de commissie Ruimte om het agendapunt Meerjaren Kaderovereenkomst prestatieafspraken met corporaties 2024-2028 te bespreken.

Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN