Gepubliceerd 25 juni 2023

Meer sociale woningen als grondprijs minder snel stijgt en parkeernorm flexibel is

De woningbouwcorporaties kunnen meer goedkopere woningen bouwen als de gemeente de grondprijzen via een andere systematiek vaststelt dan tot nu toe gebruikelijk is. De huurprijzen stijgen op dit moment minder snel dan de grondprijzen waardoor de corporaties verlies lijden op bouwprojecten.

Om meer woningen te kunnen bouwen willen de corporaties graag flexibele parkeernormen. Als er per woning minder ruimte ingepland hoeft te worden voor parkeren, kunnen er meer huizen gebouwd worden. De norm zou verlaagd moeten kunnen worden als er vlakbij goed openbaar vervoer beschikbaar is.

Het college wil graag weten hoe de gemeenteraad hierover denkt. Maandag is er om 20.00 uur een vergadering ingepland van de commissie Ruimte om het agendapunt Meerjaren Kaderovereenkomst prestatieafspraken met corporaties 2024-2028 te bespreken.

Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN