Gepubliceerd 8 december 2022

Meer ruimte gemaakt tussen hekjes Pad van Alles Reeuwijk-Brug

Het Pad van Alles langs de Breevaart in Reeuwijk-Brug is weer begaanbaar voor scootmobielen en brede kinderwagens. Dat is te lezen in de beantwoording van de schriftelijke vragen die het CDA 15 november j.l. heeft gesteld. De hekjes die zijn geplaatst om de veiligheid bij kruisingen te verhogen, zijn wat verder uit elkaar gezet.

Sinds de opening van de weg zijn er drie aanrijdingen geweest waarvan er twee bekend zijn bij de politie. Beide ongevallen hadden te maken met het niet naleven van voorrangsregels en niet met de inrichting van de weg. Dat heeft het college nagevraagd bij de politie.


Het college weet dat de aanrijsnelheid bij de fietsoversteekplaats bij de Einsteinstraat te hoog is. Respectievelijk 58 km/u (rijrichting Oost > West) en op 54,2 km/u (rijrichting West > Oost). Volgens het college zijn de overstekende fietsers goed zichtbaar omdat de oversteekplaats verhoogd is. Om te voorkomen dat verkeersborden achter begroeiing verdwijnen zal er extra gesnoeid worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN