8 december 2022

Meer ruimte gemaakt tussen hekjes Pad van Alles Reeuwijk-Brug

Het Pad van Alles langs de Breevaart in Reeuwijk-Brug is weer begaanbaar voor scootmobielen en brede kinderwagens. Dat is te lezen in de beantwoording van de schriftelijke vragen die het CDA 15 november j.l. heeft gesteld. De hekjes die zijn geplaatst om de veiligheid bij kruisingen te verhogen, zijn wat verder uit elkaar gezet.

Sinds de opening van de weg zijn er drie aanrijdingen geweest waarvan er twee bekend zijn bij de politie. Beide ongevallen hadden te maken met het niet naleven van voorrangsregels en niet met de inrichting van de weg. Dat heeft het college nagevraagd bij de politie.


Het college weet dat de aanrijsnelheid bij de fietsoversteekplaats bij de Einsteinstraat te hoog is. Respectievelijk 58 km/u (rijrichting Oost > West) en op 54,2 km/u (rijrichting West > Oost). Volgens het college zijn de overstekende fietsers goed zichtbaar omdat de oversteekplaats verhoogd is. Om te voorkomen dat verkeersborden achter begroeiing verdwijnen zal er extra gesnoeid worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu