Gepubliceerd 24 juni 2023

Meer mogelijk door Fonds voor Sport en Cultuur

Afgelopen jaar zijn negen projecten mogelijk gemaakt met een financiele bijdrage uit het fonds voor Sport en Cultuur. Het fonds wordt gevoed vanuit het ondernemersfonds Bodegraven-Reeuwijk.

Mooie grote evenementen zoals het Korenfestival Zang vanuit het Groene Hart, de Kunstroute en Maestro konden rekenen op een bijdrage. Maar ook kleinschalige activiteiten wisten het Fonds te vinden. Naast een bijdrage voor een mozaïekbank in Waarder gaat dit jaar een leuk bedrag naar de concerten van Reeuwijk Klassiek.

Ook steunde het Fonds de groei van de Stichting Groene Hart Jazz met garantstelling voor opbrengsten Masterclass Jazz. Komende najaarsmarkt steunt ze deze stichting bij haar plannen voor Jazzconcerten op het grote podium. Het enige nog actieve fanfare-orkest in onze gemeente komt uit Driebruggen en bestaat 95 jaar. Hun jubileumconcert kon rekenen op een bijdrage waardoor verdere groei wellicht mogelijk wordt.

Aanvraag subsidie.
Volgens de doelstelling van het Fonds moet de activiteit het algemeen belang in onze gemeente dienen. In dat kader is er inmiddels ook een bijdrage gegeven aan een sportvereniging voor het inrichten van een speeltuintje. Naast stichtingen of verenigingen kunnen particuliere personen of groepen gebruik maken van het Fonds. Hun initiatief en activiteit moet wel voldoen aan de doelstelling van het Fonds. Een aanvraagformulier staat op de website van ons-fonds.nl. Verzoeken worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Voor 2023 kan men nog subsidieaanvragen indienen.

Bron persbericht
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN