Gepubliceerd 11 december 2022

Meer geld naar Ferm Werk voor intensieve begeleiden naar werk

Voor bijstandsuitkeringen, energietoeslag, re-integratie naar onbetaald of betaald werk en inburgering, zijn mensen uit Bodegraven-Reeuwijk aangewezen op Ferm Werk in Woerden. De Groene Hart Rekenkamer heeft afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de uitvoering van die taken en kwam met vijf aanbevelingen.

Ferm Werk in Woerden

Het college wil de aanbevelingen van de Groene Hart Rekenkamer: intensievere begeleiding, wetenschappelijk onderbouwde methodes toepassen, breder inzetten van loonkostensubsidies, voorkomen dat groepen tussen wal en schip raken en investeren in een geautomatiseerd machingsysteem, graag opvolgen.

Van de vier gemeenten die samenwerken met Ferm Werk heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het meest uitgebreide pakket afgenomen, inclusief beleidstaken. Het college overweegt om de beleidstaken weer terug te halen naar het gemeentehuis. Binnenkort zal de gemeenteraad een kadernota ontvangen met bijbehorend prijskaartje.

Zie ook Raadsinformatiebrief nr 66

Bekijk ook de presentatie van de Groene Hart Rekenkamer hier in het RIS

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN