11 december 2022

Meer geld naar Ferm Werk voor intensieve begeleiden naar werk

Voor bijstandsuitkeringen, energietoeslag, re-integratie naar onbetaald of betaald werk en inburgering, zijn mensen uit Bodegraven-Reeuwijk aangewezen op Ferm Werk in Woerden. De Groene Hart Rekenkamer heeft afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de uitvoering van die taken en kwam met vijf aanbevelingen.

Ferm Werk in Woerden

Het college wil de aanbevelingen van de Groene Hart Rekenkamer: intensievere begeleiding, wetenschappelijk onderbouwde methodes toepassen, breder inzetten van loonkostensubsidies, voorkomen dat groepen tussen wal en schip raken en investeren in een geautomatiseerd machingsysteem, graag opvolgen.

Van de vier gemeenten die samenwerken met Ferm Werk heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het meest uitgebreide pakket afgenomen, inclusief beleidstaken. Het college overweegt om de beleidstaken weer terug te halen naar het gemeentehuis. Binnenkort zal de gemeenteraad een kadernota ontvangen met bijbehorend prijskaartje.

Zie ook Raadsinformatiebrief nr 66

Bekijk ook de presentatie van de Groene Hart Rekenkamer hier in het RIS

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu