Gepubliceerd 19 juni 2023

Meer cameratoezicht station Woerden

ProRail gaat op station Woerden meer camera’s ophangen om toezicht te houden. Dit is onderdeel van een landelijk project om treinstations met een hoog risico op vandalisme veiliger te maken.

ProRail hoopt met het cameratoezicht vooral vernielingen van liften en roltrappen tegen te gaan. Door wereldwijde tekorten aan onderdelen blijven beschadigde liften en roltrappen vaak maandenlang onbruikbaar. Dat levert problemen op voor reizigers, vooral voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, of die reizen met veel bagage.

Meer toezicht moet een preventieve werking hebben en vandalen afschrikken is het idee. In eerste instantie gaat ProRail vijftien ‘hoog-risico-stations’ aanpakken door meer camera’s op te hangen.

Bron persbericht
Redacteur Floortje van Gameren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN