Gepubliceerd 3 september 2022

Meepraten over toekomst bij Nieuwerbrug koos voorrrr..

Traditiegetrouw wordt er in Nieuwerbrug voorafgaande aan de gemeenteraadsverkiezingen een debatavond georganiseerd. Vanwege de onzekerheid over de coronamaatregelen is er deze keer voor gekozen om na de verkiezingen de gekozen gemeenteraad eens aan de tand te voelen bij “Nieuwerbrug koos voorrr…..”. Op dinsdagavond 6 september gaan de bewoners van Nieuwerbrug onder leiding van presentator Pepijn van de Burgt in gesprek met vertegenwoordigers van de politieke partijen en het college van Bodegraven-Reeuwijk.

Maart 2022 gemeenteraadsverkiezingen

Stemverdeling
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 hebben 755 (50,6%) van 1490 stemgerechtigden in Nieuwerbrug hun( stem uitgebracht, daarvan waren er 750 geldig. Jan van Rooijen van het CDA kreeg de meeste (206) voorkeurstemmen van mensen die in ’t Wierickehuis zijn gaan stemmen.

Programma
De kostbare stemmen van Nieuwerbruggers zijn voornamelijk naar het CDA (283), SGP (93) en de VVD (90) gegaan. Inwoners gaan in gesprek met de raadsleden en het bestuur over wat er veranderd zou moeten worden in Nieuwerbrug. Politici en bewoners kunnen hun zegje doen. Korte filmpjes en live muziek zorgen voor wat humor en lucht tijdens de avond. Voor de eerste keer zal ook de “Geen Gelul Prijs” uitgereikt worden.

Nieuwerbrug koos voorrr… kan worden bijgewoond in ’t Wierickehuis, Graaf Albrechtstraat 1 Nieuwerbrug. De zaal gaat open om 19.30, aanvang van het programma om 20.00.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN