Gepubliceerd 26 januari 2024

Meedenken over nieuwbouw Da Costaschool

De informatieavond die afgelopen donderdag werd gehouden in de Da Costaschool in Bodegraven, werd goed bezocht. De gemeente en De Vier Windstreken gaan een nieuw schoolgebouw bouwen, het oude gebouw wordt gesloopt. Volgens plan kan het nieuwe gebouw in 2026 in gebruik genomen worden. Aan de buurtbewoners werd gevraagd om mee te denken over de plek van het nieuwe gebouw binnen het bouwvlak en over de indeling van het plein en de locatie van de ingang. Er werd ook gevraagd om mee te denken over de route van het bouwverkeer.

De school krijgt twee bouwlagen die ruimte moet bieden aan circa 210 leerlingen, verdeeld over 8 lokalen. Er komt een reservelokaal dat voor meerdere doelen inzetbaar is. Er is ook gedacht aan de wens van Quadrant om twee groepen kinderdagverblijf, een groep peuterspeelzaal en twee groepen BSO te huisvesten.

Toen de huidige directeur van de school, Joke Pater, vijf jaar gelden in bij de Da Costaschool kwam werken, werd haar al verteld dat de school op korte termijn gerenoveerd zou worden. Inmiddels is renovatie niet meer aan de orde want er is berekend dat nieuwbouw minder risicovol is en goedkoper. In de afgelopen vijf jaar is er weinig geïnvesteerd in het gebouw en er gaan regelmatig dingen kapot die niet meer vervangen worden. Daarom is de directeur blij dat het project nu echt van start gaat. Ze heeft hulp van een externe projectleider, een architect die het vlekkenplan gaat maken en een procesbegeleidster.

Tekst: Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN