Gepubliceerd 23 juli 2023

Maya Jansen, projectmedewerker Kernkracht, in Gast uit de Streek

Maya Jansen is projectmedewerker ExpEx Midden-Holland bij Stichting Kernkracht in Gouda en is maandag 24 juni vanaf 20.00 uur te gast in het radioprogramma Gast uit de Streek bij BR6. Maya vertelt dat ExpEx (experienced experts) op verzoek van jongeren uit de jeugdhulp is ontstaan. Vrijwilligers die zelf in hun jeugd met jeugdhulp te maken hebben gehad helpen jongeren die nu in de jeugdhulp zitten.

Kernkracht biedt onafhankelijke client ondersteuning en ervaringscafés aan in De Zon in Bodegraven. Wanneer de spreekuren zijn staat vermeld op de website. Maya heeft zelf ook met jeugdhulp te maken gehad en werd opgevangen in een gezinshuis. Ze vertelt ook wat er gebeurde toen ze 18 werd en opeens zelfstandig moest gaan wonen.

Het interview wordt op dinsdag 25 juni om 22.00 uur en zondag 29 juni om 18.00 uur herhaald. Het interview is 20 februari opgenomen.

Tekst Anneke Bekker
Audio interviewer Rik Kalter

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN