Gepubliceerd 6 augustus 2023

Marcel Meijer in Gast uit de Streek

In het radioprogramma Gast uit de Streek is maandagavond 7 augustus om 20.00 uur op de radio bij BR6 het interview te horen met Marcel Meijer. Eerlijkheid, zowel naar derden als naar jezelf staat hoog in zijn vaandel. Daarom besloot hij enige jaren geleden, in overleg met zijn vrouw, uit de wereld van het onroerend goed te stappen en te kiezen voor het volgen van zijn hart; zijn fascinatie voor de Tweede Wereld oorlog.

Onder de naam ‘Southwick House “levende geschiedenis” organiseert hij onder meer audiotours in Bodegraven en omgeving in zijn Willys Jeep 1942 en Dodge WC52 1943. Ook geeft hij acte de présence op bevrijdingsfestivals en geeft hij voorlichting aan scholen. Bijzonder is zijn mobiele veldkeuken, waarin kost uit WO 2 wordt bereid. Dit alles om de herinneringen aan deze verschrikkelijke gebeurtenis levend te houden. Niet alleen vanuit historisch oogpunt, maar ook vanwege de parallel met het heden.

Als ‘Gast uit de Streek’ vertelt Marcel over zijn jeugd, opleiding en carrière(switch)
Dit programma wordt uitgezonden op maandag 7 augustus om 20.00 u, met herhalingen op dinsdag 8 augustus om 22.00 uur en zondag 13 augustus om 18.00 u.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN