Gepubliceerd 19 september 2023

Mannen Triathlon Team Bodegraven promoveren naar Eredivisie

Zaterdag 16 september reisden de drie divisie teams van Triathlon Team Bodegraven af naar Roermond. Daar stond de laatste wedstrijd van de teamcompetitie op het programma: een team relay, bestaande uit 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen.

De heren 3e Divisie beten het spits af en deden dat fantastisch. Wouter van Catz, Roland Scholte, Bastijn Boele en Jan Boot waren de snelste. Dit leverde hen een tweede plaats in het eindklassement op.

● V.l.n.r. Roland Scholte, Jan Boot, Wouter van Catz en Bastijn Boele (3e Divisie).

Na de mannen was het de beurt aan de vrouwen met Vivian Boijens, Rosanne Malschaert, Cissy Bon en Jonne Boot. Rosanne: “Ieder heeft op z’n eigen niveau goed gestreden. Onze strategie was om te starten met onze sterkste vrouw, om zo lang mogelijk voorin het veld te blijven en te kunnen stayeren bij de kopgroep. Vivian wist zich ondanks de misselijkheid goed staande te houden. Ze gaf ‘het denkbeeldige stokje’ aan mij over met een derde plek. Ik kon vervolgens met zwemmen het gat naar de nummer 2 en 3 dichten. Met fietsen bleef ik stabiel en hardlopend kon ik de nummers 1 en 2 inhalen. Vervolgens was het de beurt aan Cissy om in koppositie te starten met zwemmen. Dat heeft ze dapper verdedigd, net als Jonne. Uiteindelijk was het niveau van de andere teams toch wat te hoog gegrepen en werden we 10e.” De dames behaalden hiermee een 9e plek in het eindklassement van de teamcompetitie.

Mannen 1e Divisie

Aan het eind van de middag was het tijd voor de mannen 1e Divisie. Siwar Kool, Thijmen Polman, Stefan Nieuwehuis en Andy Koolmees maakten er een spannende strijd van. Siwar startte razendsnel en zette de beste tijd neer van het hele veld. De andere mannen konden deze koppositie niet vasthouden, maar hebben gestreden voor wat ze waard waren: een nette 10e plek en een 12e plek in het eindklassement. Hiermee promoveren zij volgend jaar naar de Eredivisie en strijden ze om de landstitel op het allerhoogste niveau.

Bericht: André van Egdom / Jansien van Dijk (TTB)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN