Gepubliceerd 5 november 2023

Maarten Lok in Gast uit de Streek

Rik Kalter interviewt op maandagavond 6 november om 20.00 uur Maarten Lok. Maarten is voorzitter van het dagelijks bestuur van het kringloophuis, dat tijdens de afgelopen Najaarsmarkt werd geopend in de Van Tolstraat in Bodegraven. Voorheen was het de Zendingswinkel in de Spoorstraat. De zendingswinkel moest daar weg omdat het huurcontract door de eigenaar werd beëindigd.

Maarten Lok in het huiskamertje van het Kringloophuis


Maarten vertelt hoe hij op zoek ging naar een andere locatie en uiteindelijk in gesprek ging van Van Leeuwen, de eigenaar van het pand in de Van Tolstraat. De missie en visie van het concept Kringloophuis sprak Van Leeuwen zeer aan. Het inmiddels verwaarloosde pand werd met vereende krachten opgeknapt door vrijwilligers en lokale ondernemers.


Het Kringloophuis is behalve een tweedehandswinkel, ook een ontmoetingsplek waar mensen gezellig kunnen zitten voor een praatje of om gewoon te genieten van de bedrijvigheid. De andere doelen zijn: goed beheer van de aarde en uitdelen van overvloed. De winkel is nu op woensdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag open. Het streven is om de openingstijden uit te breiden.


Het radioprogramma Gast uit de Streek wordt op de radio bij BR6 herhaald op dinsdag 7 november om 22.00 uur en zaterdag 11 november en zondag 12 november om 19.00 uur. De podcast is terug te luisteren via Spotify.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN