Gepubliceerd 9 juli 2023

Maandag begint grondtransport Reeuwijk-Dorp

Het waterschap gaat stoppen met onderbemaling van de polder in Reeuwijk-Dorp. Het gevolg is dat het grondwater met 60 cm zal stijgen. Om wateroverlast te voorkomen gaat de gemeente een grondwal aanleggen en tuinen ophogen in de wijk Reesveld. De wijze waarop het grondtransport wordt uitgevoerd is afgestemd met de gemeente Waddinxveen. In eerste instantie had de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat niet gedaan en begonnen de bewoners langs de Brugweg in Waddinxveen te protesteren.

Het grondtransport begint op maandag 10 juli en duurt tot augustus. Er zullen gedurende 15 werkdagen, tussen 7.00 uur en 17.00 uur, 10 vrachtwagens per dag gaan rijden. De volle vrachtwagens rijden via de A12 , N207, Brugweg, Zwarteweg en Reewal naar Reesveld. De lege wagens rijden terug via de Reewal, Kaagjesland, Middelburgseweg en Nieuweweg.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk verleent voor het terug laten rijden van de wagens via Kaagjesland en Middelburgseweg eenmalig een tijdelijke ontheffing.

lees ook Grondtransport Reeuwijk-Dorp uitgesteld | BR6 Nieuws

Redacteur Anneke Bekker

Bron: brief van de gemeente aan de inwoners

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN