Gepubliceerd 9 juli 2023

Maandag begint grondtransport Reeuwijk-Dorp

Het waterschap gaat stoppen met onderbemaling van de polder in Reeuwijk-Dorp. Het gevolg is dat het grondwater met 60 cm zal stijgen. Om wateroverlast te voorkomen gaat de gemeente een grondwal aanleggen en tuinen ophogen in de wijk Reesveld. De wijze waarop het grondtransport wordt uitgevoerd is afgestemd met de gemeente Waddinxveen. In eerste instantie had de gemeente Bodegraven-Reeuwijk dat niet gedaan en begonnen de bewoners langs de Brugweg in Waddinxveen te protesteren.

Het grondtransport begint op maandag 10 juli en duurt tot augustus. Er zullen gedurende 15 werkdagen, tussen 7.00 uur en 17.00 uur, 10 vrachtwagens per dag gaan rijden. De volle vrachtwagens rijden via de A12 , N207, Brugweg, Zwarteweg en Reewal naar Reesveld. De lege wagens rijden terug via de Reewal, Kaagjesland, Middelburgseweg en Nieuweweg.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk verleent voor het terug laten rijden van de wagens via Kaagjesland en Middelburgseweg eenmalig een tijdelijke ontheffing.

lees ook Grondtransport Reeuwijk-Dorp uitgesteld | BR6 Nieuws

Redacteur Anneke Bekker

Bron: brief van de gemeente aan de inwoners

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN