Gepubliceerd 26 juni 2021

Maand van Herman de Man tot 8 augustus

Tijdens de Herman de Manmaand van 8 juli t/m 8 augustus vinden in de vierhoek IJsselstein – Schoonhoven – Gouda – Woerden zo’n 100 activiteiten plaats, meestal in de weekenden, maar een aantal ook doordeweeks. Wil je zeker zijn van een plaats bij een van de vertelvoorstellingen Het wassende water en Stoombootje in de mist, reserveer dan een plaats.

De eerste activiteit is het Groot dictee van Herman de Man op 28 juni in Schoonhoven, Gouda, IJsselstein en via Zoom. Aanmelden hiervoor kan nog steeds. Ook diverse stadswandelingen en vaartochten in de Lopiker- en Krimpenerwaard, al of niet in combinatie met een lezing, koffie- of lunch kunnen geboekt worden. Zo ook de wandelingen naar de eendenkooi Het beloken land in Montfoort en de online schrijfworkshops.

Plan je eigen Herman de Mandag

Langs vijf verschillende fietsroutes kan men onderweg afstappen voor leuke en informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van Herman de Man. Omdat De Man er gewoond heeft, die boerderij / dat café / die rivier of wetering / dat land een rol in een van zijn boek(en) gespeeld heeft of omdat daar opnames voor de tv-serie Het wassende water hebben plaatsgevonden.

Er is voor elk wat wils: variërend van lezingen, rondleidingen, stadswandelingen tot vaartochten, boerderij- en tuinbezoeken, workshops boekselen, oldtimer trekkertoertocht en een koetsenrit. Een groot aantal activiteiten is gratis, voor enkele is een vrijwillige bijdrage in de hoge hoed of melkbus welkom en andere dienen bij reservering betaald te worden. Veel wetenswaardigheden over De Man zelf staan online en de fietsroutes zijn te downloaden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN