Gepubliceerd 28 april 2024

Loswal Zoutmansweg Reeuwijk-Brug komt er niet

De loswal aan de Zoutmansweg in Reeuwijk-Brug, bedoeld als alternatief voor zwaar verkeer over de weg in het Reeuwijkse plassengebied, komt er niet. Afgelopen woensdag stemden 18 van de 23 raadsleden tegen. Tijdens de commissievergadering bleek er al weinig steun voor het plan. Het CDA diende een amendement in voor het geval er toch een meerderheid voor het plan zou zijn. Met het amendement werd het gebruik van de loswal beperkt tot doordeweekse dagen tussen 10.00 uur en 15.00 uur. Het amendement bleek niet nodig. De meerderheid van de gemeenteraad wil eerst het effect van de camera’s met kentekenherkenning afwachten.

Jan van Rooijen (CDA) dient amendement in


Johan Langelaar van de ChristenUnie vatte de argumenten tegen het voorstel als volgt samen: er is geen zekerheid of de loswal voldoende gebruikt gaat worden en de aanlegkosten zijn hoog. De locatie is druk en gevaarlijk en zelfs als de loswal maximaal wordt gebruikt, is het maar de vraag of het voldoende helpt. Zijn voorstel is om eerst het effect van het cameratoezicht af te wachten.

Johan Langelaar (CU) verwoordt waarom zijn fractie tegen het voorstel stemt.

Monique Jonker van de PvdA stelde dat het gebruik van de loswal gestimuleerd moet worden door het ontheffingsbeleid aan te passen. Een ontheffing is nu veel te goedkoop. Als dat niet veranderd zal de loswal een mislukking worden volgens haar. Wethouder Kersbergen antwoordde dat degenen die nu een ontheffing hebben, deze mogen houden. Pas bij aankoop van een nieuwe wagen, zal opnieuw een afweging gemaakt worden.

Monique Jonker (PvdA) verwoordt waarom haar fractie voor het voorstel stemt.

Tekst: Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN