Gepubliceerd 11 mei 2021

Loskomen van stress met IVN ‘Nature Bit’

Natuurvereniging IVN Alphen aan den Rijn heeft een programma ontwikkeld voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Het programma heet Nature bits en bestaat uit korte trainingen rondom actuele natuurthema’s. Het programma biedt jongeren de mogelijkheid om te netwerken met leeftijdgenoten en verbinding te maken met de natuur.

De natuur in – IVN Woesteland

Programma
De dag begint om 9.45 uur met verkennen van de natuur rond Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. Daarna volgt een looptocht met oefeningen. Oefeningen die ook later thuis en buiten gemakkelijk zijn uit te voeren. Onder leiding van ‘Natuurlijk Sportief’ komen de deelnemers flink in beweging. Na het uitwisselen van ervaringen eindigt de dag rond 16.30 uur.

De laatste richtlijnen van de overheid zijn van toepassing voor een corona-proof verloop. Koffie en thee zijn verkrijgbaar. In verband met de huidige omstandigheden wordt deelnemers gevraagd zelf een lunch en pen en papier mee te nemen. Het advies is om gemakkelijke zittende (sport)kleding aan te trekken.

Bezoekerscentrum De Veenweiden – Elvira Wiersema

Aanmelden
Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 8 en de coronamaatregelen worden goed nageleefd. De contributie is 7,50 euro per persoon.
Aanmelden kan via deze link.
Locatie: Bezoekerscentrum De Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn, Zegersloot-Noord, 0172 533 296.
Info via IVN Alphen aan den Rijn: Gerard Been, natuurgids.gerardbeen@gmail.com, 06 37 29 36 69. Info via contactpersoon IVN: Vera Leal de Sa, veralealdesa@gmail.com

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN